HS1 behaalt als team de winst op Dongen

HS1 behaalt als team de winst op Dongen

Na de bijna stunt in de Landelijke Beker tegen eredivisionist Handbal Venlo 1 (29-31 verlies), was het deze week weer "back to reality", want de wedstrijd tegen Dongen stond op het programma. En de ervaringen uit voorgaande seizoen heeft ons geleerd dat dit zeker geen lichtgewicht is. Dongen is namelijk op een haar na geen kampioen geworden in deze klasse, beschikte over een conditioneel sterke en fitte ploeg en heeft ons vorig jaar in eigen huis een aardig pak slaag gegeven. Iedereen in het team wilde dus ook wat recht zetten tegen deze ploeg en dus was motivatie ook geen enkel probleem. Alle neuzen stonden dezelfde kant op en de missie was duidelijk: de twee punten moeten in Oirsbeek blijven!

De focus zat goed en dat was al in de warming-up te zien. Toch waren de eerste 10 minuten van de wedstrijd rommelig te noemen. Het spel golfde heen en weer en was hier en daar wat aan de slordige kant. Ook in de dekking was het even aftasten. Met name in het begin hadden we even wat moeite met de linker- en rechteropbouwer, waarbij de linkeropbouwer zeer beweeglijk was en de rechteropbouwer over veel power leek te beschikken. Toch was het Stephan die de score opende met goed geplaatst schot. Daarna ging het een tijdje gelijk op (tot 5-5 ongeveer). Daarna kreeg  de dekking veel meer grip op de aanval van Dongen, door o.a. Tim en Stephan, en werd het aanvalsspel ook beter, maar werd vooral het tempo ook opgeschroefd. En zo werd voor rust al even een gaatje geslagen, middels een paar snelle tegenaanvallen (Sander, Jord, Mickey, Kay), maar ook een paar goed bekeken schoten van Stephan, Tim en Richard. Zo konden we de rust in met een prettige voorsprong. Ruststand 14-9.

Na de rust leek Dongen heel even weer in de wedstrijd te komen en ze kwamen zelfs terug tot een verschil van 3 goals (met name de rechterhoek/opbouwer scoorde erg makkelijk), maar daar waar bij Dongen het tempo en de conditie leek weg te vloeien, bleef bij ons het tempo lekker hoog liggen. Dit verschil in conditie en snelheid gaf dan ook de uiteindelijk doorslag. De snelle tegenaanvallen wisselden zich goed af met een aantal overtuigende breaks (Cyril, Rik (die erg sterk inviel op linkshoek + 30e goal), Kay en Marijn (excuses als ik iemand vergeet)), en een gat van 7-8 doelpunten was geslagen, zeker ook door de dekking, die in de tweede helft weer stond als een huis. Hierdoor zag Paul ook de mogelijkheid om iedereen wat minuten te geven, waardoor de uiteindelijk 31-21 overwinning ook echt gezien kan worden als een echte teamprestatie: er kon worden gewisseld zonder problemen, iedereen straalde plezier uit en er werd gewerkt als een team. Ook mag er weer een compliment worden uitgedeeld aan Mike, die weer een fantastische partij stond te keepen en daarmee mede de basis vormde voor deze solide overwinning. Daarnaast zijn de complimenten voor het hele team op zijn plaats, de coaching was goed en de ondersteuning vanaf de bank naar de menden in het veld voornamelijk positief. Het belangrijkste doel van deze wedstrijd was in ieder geval als team behaald: de twee punten blijven in Oirsbeek!

Hopelijk gaan we dit teamgevoel en deze positieve instelling voor ook vasthouden voor de komende wedstrijden, want we hebben pas 4 wedstrijden gehad en er liggen nog een heleboel lastige partijen voor ons op stapel. In ieder geval zijn we de competitie overtuigend begonnen. Echter zullen we het gewoon van week tot week goed moeten blijven oppakken en er hard voor blijven werken, zeker niet overmoedig of non-chalant worden, en dan zien wel waar we straks op het einde staan. 4 overwinningen is in ieder geval een prima start, lijkt mij zo!

Komende zaterdag wacht de volgende zware dobber, namelijk tegen de mannen van Apollo, een geduchte tegenstander, waar we de afgelopen jaren de punten altijd mee hebben moeten delen (winst thuis, verlies uit). Een sterke ploeg, die door vele wordt gezien als een van de titelkandidaten en op basis van voorgaande jaren is dat zeker niet onterecht. Om hiervan te winnen, zullen we weer op en top gemotiveerd en bij de les moeten handballen, want deze wedstrijd is als behalve gemakkelijk te noemen. We hopen daarom ook weer massaal te mogen rekenen op de steun van onze supporters, net zoals in voorgaande wedstrijden! Aanvangstijd: 20:35, MFC de Oirsprong, Oirsbeek