D1 moest de carnaval uit de benen lopen.

D1 moest de carnaval uit de benen lopen.

Met een uitgedunde selectie vertrokken we zaterdag vroeg naar Munstergeleen voor de uitwedstrijd tegen SVM. Liv en Bente kwamen ons versterken. Maar dit bracht het spelers aantal op 7 ... geen wissels dus .... en ook nog een week na de carnaval met al dat snoep en geen trainingen.... Kijken of Jeugdprins Mirko en Nar Bente niet te veel gefeest hebben. Luca wilde zich goed voorbereiden op de wedstrijd en was al aan het acclimatiseren door de nacht te blijven slapen in Munstergeleen. Tijdens de warming up konden we zien dat de tegenstander ook maar 7 speelsters had .. wat zou dit voor een wedstrijd gaan worden ? 2 teams die op papier aan elkaar gewaagd zijn en beiden geen wissels op de bank hebben.

Het was ook wel te merken aan het begin van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen rustig aan de wedstrijd het was de eerste 5 min ook beangstigend stil in de hal maar toen begon de wedstrijd los te komen ...  De voorbereiding van Luca wierp zijn vruchten af. Een aantal mooie reddingen en stops door de bal goed naast het doel te kijken. In de aanval begon het ook te lopen. Ryan met zijn afstand schoten en Cas en Bente liepen naar links en rechts vanuit het midden en de cirkel. Dit zorgde voor veel dreiging en kansen en maakte de rust stand dan ook 2 doelpunten in ons voordeel ... Er begon een gedachte te groeien: We zouden deze wedstrijd misschien wel kunnen winnen! Weinig aanwijzingen van de coach in de rust, daar is geen tijd voor. En er wordt alleen gedronken en de ademhaling weer een beetje op peil gebracht .. er moet immers nog zo een helft gespeeld worden .. De 2e helft begint we moeten gewoon doen wat we de eerste helft ook gedaan hebben en dan de wedstrijd over de streep trekken ... SVM dacht hier anders over en deed wat wijzigingen in de opstelling en wisselde ook van keeper. Hier hadden we geen antwoord op. De verdedigende stelling was afgebroken en de conditie liet het afweten. Zwart-Wit bleef wel lopen, hard werken en doorzetten maar de pijp was leeg en dan sluipen de foutjes erin. Aan het eind van de 2e helft werd het spel weer beter maar SVM had de achter stand al goed gemaakt en was zelfs al uitgelopen ... Helaas toch verloren maar zelfs zonder rust te kunnen krijgen tijdens de wedstrijd bleven de kopjes geheven en werd er door niemand iets verzaakt. 13 -10 was de eindstand maar een wedstrijd waar veel geleerd van kan worden.

Iemand
11-03-2017 21:27:39