HS1 begint overtuigend met winst op verjongd V&L!

HS1 begint overtuigend met winst op verjongd V&L!

Na een intensieve voorbereiding van bijna 3 maanden (met een korte pauze van 3 weken), waarin we veel trappen en kilometers hebben verteerd, leuke inter-provinciale & internationale toernooien (Sint-Truiden / Emmen / Uden) hebben gespeeld en heel wat bloed, zweet en tranen hebben geproduceerd, was het afgelopen zaterdag het moment waarna iedereen zo lang naar heeft uitgekeken, namelijk de start van het seizoen 2017-2018!

Een bijzonder seizoen, want de club viert dit seizoen namelijk haar 60-jarig bestaan, wat natuurlijk een extra drive zal geven om er een mooi seizoen van te gaan maken.

De eerste wedstrijd die op het programma stond, was tegen de heren van V&L, in het altijd (te) warme Glanerbrook te Geleen. Een niet te onderschatten tegenstander, want vorig seizoen werd er in deze zelfde hal nog nipt verloren van deze ploeg. We waren dus gewaarschuwd om deze ploeg zeker niet te licht op te vatten. Gelukkig konden we met een bijna volledige selectie afreizen naar Geleen. Alleen Livin en Marijn waren niet wedstrijdfit, maar waren wel aanwezig op de bank om de rest moreel te ondersteunen.

Het eerste wat opviel bij onze tegenstander, was de drastische verjonging, die bij onze tegenstander had plaatsgevonden. Op twee ervaren mannen na was het een compleet ander team t.o.v. vorig seizoen, hetgeen ons al deed vermoeden dat dit wel eens een wedstrijd met veel tempo zou kunnen worden. En dit vermoeden werd al vanaf het beginsignaal meteen onderstreept: het tempo en balspel lag hoog, hoger dan we in de hele voorbereiding hebben gezien. Het spelde golfde lekker op en neer, met een hoog tempo en weinig technische fouten, waardoor het zeker voor de neutrale kijker een leuke wedstrijd moet zijn geweest om naar te kijken.

Wij kwamen als ploeg in ieder geval goed uit de startblokken en hadden al snel een 1-5 voorsprong te pakken. Echter herpakte V&L zich en liep al gauw ook weer een paar goals in, omdat de asftemming in de dekking nog af en toe nog niet helemaal optimaal was. Echter werden er aanvallend weinig fouten gemaakt en er werd er weinig gemist. Zo kreeg de verdediging van de mannen uit geleen totaal geen grip op Stephan, die de ene na de andere bal er in knalde en na een seizoen vol blessures eindelijk weer eens zijn oude vertrouwde vorm lijkt te hebben gevonden. Verder zorgden het hoge tempo en de vele snelle aanvallen ervoor dat  jongens als Sander, Rik, Mickey en Kay ook de nodige goals konden maken, waarbij met name Kay een aantal nette goals maakte. Gesteund door een steeds beter staande dekking en goed keepende Mike (veel mooie stops + 1 penalty), kon uiteindelijk een duidelijk gat worden geslagen met de jonge ploeg van V&L, die via hun rechterflank wel zeer aardig van zich afbeet in aanvallend opzicht. Ze probeerden het gat ook nog wat kleiner te maken voor de rust, door het inbrengen van de ervaren mannen, maar dat bleef gelukkig voor ons zonder echt resultaat. We gingen dan ook de rust in met een comfortabele 11-18 ruststand.

Tweede helft kende op zich een zelfde beeld, zij het wat rommeliger / slordiger van onze kant in het laatste kwartier van de wedstrijd.
Passes werden wat onzorgvuldiger, en er werd wat minder scherp omgegaan met de kansen. Wel keepte Bas, die de tweede helft zijn kans kreeg van Paul, een aardige partij. Verder werd de lijn van de eerste helft in de eerste 15/20 minuten van de tweede helft even goed doorgezet en zakte V&L wat weg, waardoor we wat verder konden uitlopen tot een verschil van maximaal 15 goals. Sander Vrusch wist nog een paar keer zijn tegenstander goed te passeren en Tim prikte er een aantal aardige balletjes in, waaronder een zeer goed getimed lobje, en was feilloos in het nemen van de 7-meters. Voor cirkelloper Cyril (en later Rick) was een het een taaie wedstrijd, gezien de vlakke 6-0 dekking van V&L. Hierdoor hadden Jord (die zijn "officiële" debuut maakte) en Richard aanvallend ook weinig in te brengen, maar compenseerden dit ruimsschoots in de dekking.

Ondanks dat de laatste 10/15 minuten dus wat rommeliger waren aan onze kant, kwam V&L ook niet echt meer terug in de wedstrijd. Wel bleven ze gewoon door handballen en liet de ploeg bij vlagen toch wel aardige dingen zien. Het verschil werd hierdoor dan ook nog wat kleiner, maar als eindstand stond er toch een mooie 25-35 in ons voordeel op het scorebord. Een overtuigend en meer als gewenst resultaat, waar we voor de wedstrijd blind voor getekend hadden. Eerste 2 punten van het seizoen zijn daarmee een feit.

Compliment naar V&L voor het sportieve en gemotiveerd blijven handballen, want een ploeg dudsdanig verjongen is altijd een lastige opgave, maar met deze jongens hebben ze zeker een toekomstperspectief en kan deze ploeg op de lange termijn een geduchte tegenstander worden. Ook een compliment voor de leidsmannen in het zwart, die een goede wedstrijd floten. Ze floten consequent en waren duidelijk in hun grenzen, wat voor beide ploegen zeer prettig was. Hopelijk gaan wij hen nog vaker zien deze competitie.

Komende week komen de mannen van Handbal Venlo 2 op bezoek in onze eerste thuiswedstrijd. Zij boekten een zeer ruime overwinnig op titelkandidaat Dongen, en hebben daarmee misschien wel voor de eerste verrassing gezorgd in deze klasse. Op papier dus zeker een stevige tegenstander, waar we onze hadden zeker meer dan vol aan zullenhebben. Aanvang van de wedstrijd: 20:45, MFC de Oirsprong, Oirsbeek.