Lid worden?

HS1 verliest in niet-te-winnen duel tegen Dongen

volg ons op
facebook
twitter

HS1 verliest in niet-te-winnen duel tegen Dongen

Iedereen die, zonder de wedstrijd te hebben gezien, kijkt naar de uitslag, zal denken: “Ha, dat is een makkie geweest voor Dongen”. Echter iedereen die de wedstrijd wel heeft gezien, heeft gezien dat het bij lange na niet zo kansloos was als de uitslag doet vermoeden. Maar zoals we weten uit het verleden: In Brabant gelden toch regelmatig andere regels dan in de rest van het land, en alhoewel we de stereotypische uitdrukkingen als “reset-pas” en “typisch handbal in Brabant” lang niet hebben hoeven uitten, was het afgelopen zondag absoluut een “Brabants duel”.

Na een lange bus reis van dik 1,5 uur, kwamen we aan bij Sporthal de Salamander, met waarschijnlijk een van de mooiste kantines van deze competitie. Benen werden gestrekt, natje en droogje werden genuttigd er werd even een blokje om gelopen, om een frisse neus te krijgen en bij te komen van de lange zit. De selectie was vrijwel compleet, alleen Ivo ontbrak vanwege een vervelende schouder/nek blessure, maar was wel mee afgereisd naar Dongen om het team te ondersteunen.

In de knusse kleedkamer, met slechts 2 fatsoenlijk werkende douches, werd omgekleed, waarna goed kon worden warmgelopen in de koude hal 2. We wilden ons revancheren voor de blamage in Oirsbeek, dus vandaag moest gas gegeven worden. Ook Dongen was te pakken en als we het niveau van de wedstrijd tegen Witte Ster konden halen, zou dat ook wel eens willen lukken.

Voordat we konden begroeten, kregen we van de scheidsrechters nog een fijne preek over het zero-tolerance-beleid dat zij hanteren bij commentaar. Op zich prima, maar voor de wedstrijd zo fel zijn, zonder aanleiding, kwam bij iedereen, ook bij de tegenstander, redelijk verontwaardigend over. Later zouden we ook ervaren hoe ver de leidsmannen zouden gaan in hun opvattingen.

De eerste 10 minuten waren in ieder geval duidelijk voor ons, de dekking stond goed en de snelle tegenaanval leverde veel rendement op, waardoor we na 10 minuten een 4-7 voorsprong te pakken hadden. Daarna kwam Dongen terug in de wedstrijd, door een paar keer niet sterk genoeg verdedigen, hoeken schoven net iets te ver bij, en daar wist Dongen goed van te profiteren. Ook het middenblok had het in deze wedstrijd veel lastiger dan in andere wedstrijden, mede doordat de linkeropbouwer vaak naar binnenkwam en er vaak niet goed gesloten werd. Daarbij zaten wel de nodige loopfouten van de aanvallende partij, maar je speelt in Brabant, dus dan mag dat…

Best verdediger aan onze zijde was Stephan, die zijn opbouwer wel goed in de tang had en uit veel acties de angel wist te halen met stevige ingrepen. Aanvallend was het vooral het snelle spel van Richard, Mickey en Sander, waardoor we vaak een snelle tegengoal wisten te maken. Gecombineerd met een paar goede acties van Kay (score vanuit zijn beruchte Kay-shuffle) en een prachtige doortik-goal van Cyril en zuiver schietende Tim (o.a. 5 uit 5 penalty’s benut) zat het aanvallend in de eerste twintig minuten best wel snor. beide ploegen hielden elkaar goed in balans en de wedstrijd ging mooi gelijk op. 

Op dat moment vonden de beide leidsmannen het nodig om een hoofdrol in deze wedstrijd te nemen en niet bepaald in ons voordeel. Arm trekken en duwen in de rug werden simpelweg niet bestraft, maar wel de reacties van onze kant, wanneer we reclameerden op een overtreding, en dan heb ik echt niet over grote verbale reacties, maar een simpele “Hey Scheids!” was al genoeg voor 2-minuten tijdstraf. Cyril ondervond dit aan levende lijve. Hij werd van achter aan de arm getrokken, vrij aan de cirkel, reageerde hier, voor Cyril’s doen, vrij rustig op. Dit was al genoeg voor de mannen in het zwart om hem weg te sturen, de man van de overtreding bleef onbestraft (!). En als dit  een uitzondering was geweest, dan had ik dit niet benoemd, maar de scheidsrechters grossierden in dit soort beslissingen. Aan de andere kant werd echter maar zelden gefloten voor de vele loopfouten en indring-acties van Dongen, die eerder eindigde in tijdstraffen voor ons, omdat we zouden klemmen, dan dat er een vrije worp tegen werd gegeven. Rik Larue, die Richard/Sander een paar keer goed verving in de wedstrijd, was hier al snel slachtoffer van. Deze scheidsrechters tolereerden helemaal niks, je mocht zelfs geen enkele emotie tonen, ene boze blik was al genoeg voor 2 minuten. En als zelfs Tim al begint te reageren op de scheidsrechters, dan weet je dat het echt niet goed zit.Zo speelden we de laatste 10 minuten constant met maar 4-5 mensen op het veld, waardoor Dongen kon toeslaan en we de rust in gingen met een 17-14 achterstand. 

In de rust werd even goed besproken om het fluiten van de scheidsrechters verder te negeren. Op zich wordt er goed gespeeld, maar er word toch nog te veel gemist en hier en daar te onzorgvuldig gespeeld.

Tweede helft kan vrij kort worden samengevat, te veel kansen gemist, te veel in ondertal gestaan en te veel dubieuze beslissingen in ons nadeel / te weinig straffen voor Dongen. Doorgebroken spelers die zwiepers na krijgen, zonder bestraffing, waarbij ons de twee minuten voor iedere sch*** om de oren vlogen. Hierdoor hebben we toch zeker 20 minuten constant in ondertal gespeeld. Dongen werd daardoor sterker en sterker en kon uiteindelijk uitlopen naar een verschil van 10 doelpunten. Daar kon het goed verdedigingswerk van Stephan en Tim, de snelle uitbraken van Mickey en Sander, het betere keeperswerk van Mike (was niet zijn beste pot vond hijzelf, maar toch een paar mooie reddingen) en paar zeer scherpe schoten van Tim weinig tegen inbrengen. Daarbij misten we ook nog veel kansen of waren te onzorgvuldig in de aanval. Wel een paar leuke hoogtepuntjes, zoals de eerder benoemde goal van Cyril, een “truc” balletje van Kay en een gestopte penalty van Bas. Rick kon in de laatste paar minuten die hij nog van Paul kreeg helaas ook geen potten meer breken, zijn inzet bleef deze wedstrijd tot een minimum beperkt. 

Zo werd er wel de hele wedstrijd geknokt, maar konden en mochten we uiteindelijk geen echte vuist maken tegen Dongen. Het had een mooie pot kunnen worden, kijkend naar de eerste 20 minuten. Echter misten we te veel kansen en hielpen de scheidsrechters de pot eigenhandig om zeep, daar mogen we niet alles op gooien, daarvoor hebben we zelf ook weer te veel fouten gemaakt, maar de mannen in het Zwart hebben er zeker een ook een behoorlijk aandeel in gehad. Dat je commentaar tot een minimum beperkt en strikt bent is goed, maar handbal is ook een sport waar wel eens emoties bij horen, dat moet je als scheidsrechter ook kunnen aanvoelen. Deze twee voelden de wedstrijd helemaal niet aan, erg jammer voor dit duel tussen plek 2 en 4. Eindstand: 35-25

Komende week wacht de ontzettend lastige thuiswedstrijd tegen het stugge NOAV, dat de laatste jaren te veel punten heeft weten te pakken tegen ons. Ook dit zal weer een hele lastige pot worden, dus hopelijk kunnen we rekenen op veel steun van het thuispubliek. Aanvangstijd: 20:15

Reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.