Openingswedstrijd D1

Openingswedstrijd D1

Zaterdag avond was het moment van de waarheid aangebroken, de D1 speelde hun eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Kwart over 5 begon de thuiswedstrijd tegen Bfc D1 en de heren en de versterkende dames waren er klaar voor en dat was te merken ook!

In het begin gingen de ploegen gelijk met elkaar op en was het spel heel mooi om te zien. De snelle breaks van het trio toernooi een paar weken geleden bleven deze wedstrijd uit en was er veel meer samen spel te zien. Tegen het eind van de eerste helft werd echter toch wel duidelijk dat Bfc de betere ploeg van de dag zou zijn maar ons team liet zien dat ze niet over zich heen lieten lopen en maakte het de tegenstander toch knap lastig. Dit resulteerde in een 3 doelpunten achterstand met rust en daar viel weinig op aan te merken maar toch werden er in de rust nog een paar verbeter punten besproken. De 2e helft werd het tempo van de wedstrijd opgeschroefd door beiden partijen en liepen de aanvallen een stuk sneller maar door een paar kleine inschattingsfouten en het soms te snel of te ver weg de vrije man proberen te vinden werden er deze helft toch wat meer fouten gemaakt die door de tegenpartij telkens afgestraft werden waardoor deze snel uitliep naar een hoge score. Met nog enkele mooie aanvallen en snelle tegenaanvallen van ons team werd de wedstrijd beslist met een eindstand van 15-26.

Voor iedereen was te zien dat het team wel degelijk gegroeid is het afgelopen jaar want de verdediging stond er heel goed op en in de aanval lag het baltempo veel hoger. Dankzij de opoffering van één van de ouders hebben we zelfs een film van de hele wedstrijd en kunnen de spelers en coaches nu hun huiswerk gaan maken, later deze week volgt nog een overhoring.