HS1 wint dynamisch duel tegen Handbal Venlo 2

HS1 wint dynamisch duel tegen Handbal Venlo 2

Nadat er vorige week een duidelijke overwinning was behaald tegen de mannen van V&L, was het deze week tijd voor onze volgende krachtmeting, namelijk tegen de mannen van Handbal Venlo 2. Op papier sowieso geen makkelijke tegenstander, aangezien zij vorige week ook met dikke cijfers hebben gewonnen van Dongen, wat in onze ogen toch een van de titelkandidaten is.

Wij konden gelukkig weer aantreden met een vrijwel fitte selectie (Rik L ontbrak vanwege werk en Livin zat vooral voor de morele ondersteuning op de bank), waarbij de jarige Kay ook nog eens extra gemotiveerd was. Verder konden we rekenen op de morele steun van onze pupil van de week: Cas Wardenaar!

De warming up verliep wat slapjes, maar bij aanvang van de wedstrijd werd de boel onderling toch even tijdig op scherp gezet, zodat we vanaf minuut 1 bij de les waren.

De eerste helft kende een dynamisch verloop, waarbij het spel snel op en neer golfde, maar wij toch wel de bovenliggende ploeg waren. Kay was duidelijk de jarige job, want zo'n beetje iedere actie lukt bij hem (incl. de befaamde Kay-shuffle in de eerste aanval) en hij speelde daardoor een fantastische eerste helft. Stephan had wat ruzie met zijn vizier, maar compenseerde dit ruimschoots in de dekking. Ook Mickey kende een wat stroevere aanval, net als Jord / Richard, maar ook zij verzette daarom dubbel werk in de dekking. Helaas ging Richard door zijn enkel en kon de wedstrijd niet verder spelen. Hopelijk valt de blessure mee en is hij snel weer fit.

Sander Vrusch speelde aanvallend zeer sterk, mits hij zich met het (lees: zijn eigen) spel bezig hield, maar liet verdedigend een paar kleine steekjes vallen, maar kon gelukkig daarbij rekenen op backup van zijn broer Cyril, die aanvallend en verdedigend zeer degelijk speelde. De dekking stond in ieder geval als een huis, met daarachter een soms onpasseerbare Mike. Naast de vele stops van zijn kant, speelde hij ook nog eens een paar messcherpe breaks aan. Handbal Venlo bleek in ieder geval veel moeite te hebben met onze dekking en wist in de eerste helft slechts 7 maal te scoren, waarbij het merendeel ook nog eens was geproduceerd uit penalties, nauwelijks vanuit spelsituaties. Daarnaast probeerden zij hier en daar wat te provoceren, maar niet echt met resultaat. Het is jammer dat we af en toe niet zuinig genoeg met de kansen zijn omgesprongen, waardoor we ging rusten met een stand van slechts 11-7 op het bord.

Na de rust werd de wedstrijd wat hectischer en heel even was het voor iedereen afwachten hoe de wedstrijd zou gaan kantelen. Zeker in het middenstuk van de tweede helft was het zeer rommelig aan onze kant en werden veel ballen verspeeld. Handbal Venlo vondt in die fase ook iets te makkelijk de weg na de cirkel, hoewel men het nog steeds moest hebben van de (makkelijk) gegeven 7 meters (10 penalties voor Handbal Venlo, tegenover 0 voor Zwart Wit). Gelukkig wist Mike nog veel te stoppen. De wedstrijd kantelde daarna ook gelukkig weer terug onze kant op, nadat Bas met zijn dikke teen een 7-meter uit het doel wist te houden, Cyril een bal een keer goed onderschepte en sccoorde, Ivo een zeer sterke invalsbeurt maakte met 3/4 goals en Marijn ook zijn goaltjes meepikte. Echter het hoogtepunt van de gehele wedstrijd was toch wel de break van Tim: door een zeer goede timing wist hij de bal te onderscheppen, trok in een keer door, en smeet de bal overtuigend in de touwen. Vriend en vijand waren hier compleet door verrast, en het doelpunt werd met name vanaf de bank luidkeels gevierd! Een mooie beloning voor Tim, die verder ook een goede wedstrijd had gespeeld.

In het resterende deel van de wedstrijd werd er over en weer nog wat gescoord, maar zonder dat de zege voor de Zebra's in gevaar kwam. Helaas heeft niet iedereen gespeeld, maar dat mocht de pret niet drukken, want ons doel: de tweede overwinning, is beheaald en daarbij horende 2 punten blijven in Oirsbeek. De overwinning werd in ieder geval daarna nog uitgebreid gevierd bij Kay thuis!

Uiteraard ook weer alle dank aan ons publiek en in het bijzonder onze pupil van de week.

Komende zaterdag wacht de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen NOAV. Een wedstrijd die laatste jaren altijd door ons verloren is. Een mooi moment dus om die ban te doorbreken en nu eens te gaan voor een mooi resultaar aldaar in het Susterse! Aanvang 19:00, Reinoudhal, Susteren.

Vervolgens komt dinsdag 17-10 de grote broer van Handbal Venlo 2, namelijk Handbal Venlo 1 op bezoek voor de landelijke bekerwedstrijd. Een eredivisieploeg, dus het beloofd een zware wedstrijd te worden, waarbij we alle steun hard kunnen gebruiken. Aanvang wedstrijd: 20:45, De Oirsprong MFC.