Lid worden?

HS1 wint en doorbreekt de ban tegen NOAV

volg ons op
facebook
twitter

HS1 wint en doorbreekt de ban tegen NOAV

Zoals in een eerder verslag beschreven, is de ploeg uit Susteren al een aantal seizoenen een echte “angstgegner” voor ons. Op de een of andere manier ligt deze ploeg ons gewoon niet en spelen we altijd stroeve wedstrijden tegen de Susterse formatie. Zo ook afgelopen zaterdag, waarin het weer (sportief) bikkelen werd in deze Limburgse derby.

De sfeer in de hal was in ieder geval top! De tribune zat “knatsjvol” met o.a. de dames D2, die eerder op de dag op puike wijze het kampioenschap hebben binnen gehaald. Gefeliciteerd Dames!

Daarnaast waren er ook veel toeschouwers uit Susteren, die ook al naar hetzelfde affiche bij de dames waren komen kijken. In deze wedstrijd wisten onze dames een felbevochten overwinning naar binnen te halen, dus ook voor hun dus de felicitaties. Aan ons was nu de sportieve uitdaging om ook de 2 punten in eigen huis te houden.

Omdat de wedstrijd bij de dames wat uitliep, werd er alvast even warmgelopen op gang. Dit gebeurde gebroederlijk met de heren van NOAV naast ons, omdat beide ploegen elkaar door en door kennen. Echter kenden beide ploegen wat personele wijzigingen t.o.v. de vorige wedstrijd. NOAV heeft versterking gevonden in de vorm van een Spaanse handballer en een keeper, die het spelen weer heeft opgepakt. Aan onze kant geen verrassingen, maar we waren wel weer, voor het eerst in lange tijd, volledig qua selectie. Helaas dit keer geen pupil van de week.

Na een aanvullende warming-up in de zaal, werd begonnen aan de wedstrijd. De eerste helft kende daarin qua scores een zeer wisselend verloop, waarbij wij in de dekking geen grip kregen op de technische zeer goede links-hander van NOAV en de goed schietende middenopbouwer. Deze twee maakten het ons zeer moeilijk en zorgden ervoor, samen met sloridgheden van onze kant, dat de score toch redelijk in evenwicht bleef. 

Toch wisten we met een paar goede breaks en zuivere tegenaanvallen een gat te slaan van 3/4 goals, halverwege de eerste helft. Echter is NOAV een ploeg die nooit opgeeft en onder aanvoering van hun linkeropbouw, knokten zij zich terug in de wedstrijd. Mede ook, omdat er in de verdediging te weinig gretigheid werd getoond en we af en toe ietwat suffig stonden te kijken, hoe NOAV de bal er (te) gemakkelijk in knalde. 

Onze rechterkant had de boel aardig op orde (Marijn, Kay, Livin), Tim had de cirkelloper vrij goed onder controle en Richard vocht keer op keer een pittig duel uit met een twee-koppen-grotere middenman. Onze linkerkant had het echter erg moeilijk met de rechterflank van NOAV. De links-hander van NOAV leek bij vlagen gewoon niet te stuiten, zijn fysieke bouw zou anders doen vermoeden, maar hij was af en toe onhoudbaar (technisch zeer goed). Verschillende verdedigers zijn op deze speler ingezet, maar over het algemeen passeerde hij ze allemaal even makkelijk, daarbij af en toe geholpen, door een te vroeg weg startende hoekspeler aan onze kant. Mike stond best goed te keepen, maar af en toe kwamen ze er zo makkelijk door, dat zelfs hij ons niet meer kon redden.

Aanvallende waren de resultaten ook zeer wisselend. Waar Sander verdedigend wat steekjes liet vallen, maakte hij dat aanvallend ruimschoots goed, met name door het nemen van de snelle middenbal en een aantal goede breaks. Marijn wisselde zijn resultaten in de aanval ook af, maar het merendeel van de kansen werden toch goed verzilverd. Mickey en Kay speelden in dat opzicht gewoon zeer degelijk. Richard verraste de verdediging een keer goed met een vuurpijl in de driehoek. Aan de cirkel was er voor Cyril weinig ruimte, maar hij wist daarom een paar keer goed te profiteren van zijn snelheid, waar hij verdedigend een van zijn moeilijkere wedstrijden had. Helaas kenden onze aanval soms ook te veel onrust en waren we te gejaagd in onze acties, waardoor we verzuimden om echt afstand te nemen. Dat gecombineerd met het doorzettingsvermogen van de ploeg uit Susteren, zorgden er voor dat NOAV brutaal met +1 doelpunt, in hun voordeel, de rust in ging: 15-16.

Na de rust, waarin weer het nodige was besproken, stond er, zeker in de eerste 15 minuten, een veel beter en geconcentreerd Zwart Wit. Livin speelde een zeer sterke helft. Hij had de nieuwe Spaanse aanwinst van NOAV volledig onder controle en liet zelf ook even zien nog steeds een heerlijk pegel in zijn armen te hebben. Hij zette een zeer sterke tweede helft neer. Aanvallend namen we wat meer rust in ons spel en dat leek de manier om NOAV te bespelen, waarbij Stephan volledig tot bloei kwam op de linkerhoek en doelpunten aan de lopende band maakte, daar waar het aan NOAV-kant even stokte. Bij ons leek even een flow erin te komen, maar deze werd echter hard verstoord door een van onze eigen spelers. Nadat Richard, scorende en wel, een ferme tik op het gezicht kreeg, werd er door Cyril dusdanig op (te) fel gereclameerd dat hem dit een onnodige 2-min tijdstraf opleverde, tot grote boosheid en onredelijkheid van zijn kant. Van dit voorval kon NOAV helaas goed profiteren en liepen qua score weer in, daar waar we NOAV juist, sportief gezien, hadden kunnen knakken. 

Gelukkig herpakte de verdediging zich snel en kon er tijdig een halt worden toegeroepen aan de inhaalrace van NOAV. De laatste 10 minuten van de wedstrijd ging de linkshandige speler van NOAV wisselen, waardoor de angel uit hun aanval min of meer verdwenen was. Stephan ging ondertussen gewoon door met scoren en maakte overtuigend de 30e goal, die eigenlijk voor Tim was weggelegd. Deze miste echter zijn penalty, waar hij verder een prima pot had gespeeld. Verder kreeg Bas ook nog een paar minuten van Paul, waarin hij op 1:30 voor tijd nog een belangrijke penalty stopte, waardoor NOAV niet meer bij kon komen of aanspraak kon maken op de winst. Rik Larue speelde in de tijd die hem gegund was misschien niet opvallend, maar wel zeer degelijk en maakte geen fouten. Rick mocht de laatste 4 minuten ook nog even van de bank komen (verschillende mensen op de tribune waren duidelijk boos dat dit niet eerder gebeurde, maar er zijn nu eenmaal afspraken in het team), maar dat mag verder geen naam hebben. Ivo speelde helemaal niet, waarschijnlijk om dat hij net terug is van een vervelende blessure en Paul geen risico wilde nemen. De wedstrijd werd verder goed uit gehandbald en na een toch wel lange reeks van nederlagen tegen deze ploeg, was er deze keer eindelijk de winst, eindstand: 31-27 voor de zebra’s!

Verder een compliment aan de beide leidsmannen, dit was pas hun tweede wedstrijd samen floten. Zij maakten hun foutjes, maar die maken we allemaal. Zij hebben de wedstrijd nooit onnodig hectisch laten worden, waren duidelijk in hun straffen en floten vooral niet kinderachtig. Hopelijk zetten zij hun carrière samen door, want op wat kleine afstemmingen na, hebben zij een goede pot gefloten.

Met deze overwinning blijft de top 3 in zicht, we zijn wel wat afhankelijk van de resultaten van andere partijen, maar het is zeker nog mogelijk om misschien nog wel een 2e plaats te bemachtigen. Daarvoor moet er komende week wel gewonnen worden van Blerick, een tegenstander die ons ook niet echt ligt en waartegen we thuis verloren hebben. Dit wordt ook weer een hele lastige pot, maar geen onmogelijke opgave, nog 2 wedstrijden bikkelen en dan zien we wel waar we zijn geëindigd. Dus komende zaterdag, Blerick uit, aanvangstijd 20:30.

Reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.