HS1 met de hakken over de sloot tegen NOAV

HS1 met de hakken over de sloot tegen NOAV

Iedereen die ons de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet ook dat wij de afgelopen jaren zelden of nooit in een uitwedstrijd van NOAV hebben weten te winnen. We hebben het er altijd lastig en nog nooit speelden we er goede wedstrijden. In die zin is NOAV dan ook echt een "Angstgegner" voor ons. We waren dus gewaarschuwd. We zijn de competitie goede begonnen, maar wedstrijden uit bij NOAV zijn altijd een verhaal op zich.

NOAV kent een moeilijke start van de competitie, met verlies tegen Apollo en Dongen. Weliswaar behoren deze ploegen tot de titelkandidaten van dit seizoen, maar je begint je competitie toch liever door meteen wat punten te pakken. Dit ook in het achterhoofd houdend, wisten we bij voorbaat al dat we tegen een getergd en extra gemotiveerd NOAV zouden moeten gaan aantreden.

Gelukkig hadden we weer de beschikking over een volle bezetting (alleen Rik Larue ontbrak) en was iedereen zich ervan bewust dat dit nooit makkelijke wedstrijden zijn.De concentratie zat wel goed en iedereen was gewoon fit, geen enkel excuus dus om hier slecht voor de dag te komen. Het was wel ontzettend warm en benauwd in de zaal, maar daar had onze tegenstander van vandaag zeker ook last van.

De eerste helft kende een alleraardigst spelbeeld van onze kant. NOAV begon met balbezit, maar was deze na 3 / 4 passes meteen kwijt, door de bal bij Stephan in de handen te spelen. Deze was meteen als een speer er vandoor, daar waar de jongens van NOAV zich niet de moeite namen om er achteraan te gaan. Makkelijk doelpunt voor ons dus. In het vervolg van de eerste helft voerden wij toch wel de boventoon en namen we ook een kleine voorsprong van 3 / 4 doelpunten, door o.a. 2-tal breaks van Mickey, goals van Kay, Sander en Richard vanaf de hoeken en een paar degelijke afstandschoten van Stephan. De dekking stond ook goed, samen met een goed keepende Mike. Hierdoor kwam NOAV maar moeilijk tot scoren. Op zich werd er dus redelijk goed gehandbald, maar we vergaten het eigenlijk al af te maken. Aanvallend werden er te veel fouten gemaakt, waar er met name te veel ballen werden verspeeld, terwijl het aantal gemiste kansen weer erg meeviel. Alles bij elkaar genomen was het bij rust daardoor 7-11 in ons voordeel, terwijl het verschil in feite groter had moeten zijn. Nu hebben we NOAV nog te veel in leven gelaten.

En als er een ding is, dat je bij de jongens van NOAV niet moet doen, is het ze het idee geven dat ze de wedstrijd nog terug kunnen pakken. Het is een ploeg die altijd blijft gaan en dat zag je de tweede helft dan ook gebeuren. Het was een draak van een tweede helft, maar het was wel op en top spannend. Onze dekking stond niet meer en aanvallend was het een drama bij vlagen, onze hoeken misten veel (behalve een schitterend lobje van Sander) en onze opbouwers zochten hun heil te veel in de dekking, waardoor er voor Cyril ook weer weinig ruimte was om zich vrij te maken.

En waar iedereen bang voor was gebeurde, NOAV kwam terug in de wedstrijd (o.a. hun keeper pakte veel ballen en de linkeropbouwer schoot ze er makkelijk in), en ondanks dat we met veel inzet speelden, werden veel situaties onnodig slordig en soms dom uitgespeeld, waardoor de wedstrijd compleet kantelde. Bij ons liep even totaal niks meer en ook langs de kant was er even een gevoel van radeloosheid, waardoor NOAV zelfs langszij kon komen.

Wat er toen volgde was een knotsgekke laatste minuut, waarin 3 doelpunten elkaar in moordend tempo op volgde. Nadat de bal verspeeld werd, ging NOAV in de break. Even leek het een vrije doortocht te worden, maar op het laatste moment gooide Richard zich er met gevaar voor eigen leven voor, bal geblokt, maar wel een 7 meter, omdat er in de lucht, op onregelmentaire wijze contact was gemaakt, aldus de leidsmannen. De 7-meter werd foutloos benut door de Susterse formatie (+1 voor NOAV), nog 45 seconden te spelen. NOAV verdedigde met man en macht, maar had geen antwoord op het verwoestend schot van Stephan, stand weer gelijk. Nog 30 seconden te spelen. Een hele chaotische fase waarin de bal aan beide kanten werd verspeeld, waarbij Mickey in de laatste 15 seconden de bal nog 1 keer goed wist te onderscheppen en samen met Jord de counter pakte. Jord dacht, met nog 5 seconden (ofzoiets) op de klok, vrije doortocht te hebben, maar werd naar de grond gewerkt. De leidsmannen twijfelde geen moment, strafworp voor ons! Mickey hield vervolgens het hoofd koel en bezorgde ons de zwaarbevochten 2 punten, eindstand: 20-21 in ons voordeel!

Het was geen mooie wedstrijd, maar ons doel was behaald, winnen in Susteren! Lelijke punten zijn ook punten, zullen we maar zeggen. De ontlading was in ieder geval erg groot na de wedstrijd en het feestje dat later op de avond werd gevierd, was dan stiekem ook wel terecht.

Komende dinsdag landelijke bekerwedstrijd in Oirsbeek tegen eredivisionist Handbal Venlo 1. Dit zijn altijd speciale wedstrijden en we hopen ook dat iederen ons massaal komt aanmoedigen. Dan gaan wij er alles aan doen om zoveel mogelijk weerstand te bieden en er een mooie pot van te maken. Aanvang: 20:45, MFC de Oirsprong, Oirsbeek

STEWHine
11-07-2018 07:12:07
There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require the hostess to spend row hours in the kitchen, so this food is usually better correct do on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are perfectly suitable for application in the baking industry, in making bread or cake with custard.
[url=http://stewedtomatoes.top/how-to-can-stewed-tomatoes-at-home]what is stewed tomatoes[/url]