Lid worden?

HS1 kan geen vuist maken tegen ervaren Blerick

volg ons op
facebook
twitter

HS1 kan geen vuist maken tegen ervaren Blerick

Na een degelijke overwinning vorige week thuis tegen NOAV, stond deze week het stugge, Noord-Limburgse Blerick op de lijst, in Blerick zelf. De vorige wedstrijd ging helaas verloren in eigen hal, en ook dit keer beloofde het weer een zeer moeizame pot te worden. Blerick heeft in eigen huis maar weinig verloren en krijgt zeer weinig tegengoals, dankzij hun enorme brok aan ervaring, fysiek sterke dekking en misschien wel de beste keeper van deze klasse. Het is voor ons een van de moeilijkst bespeelbare tegenstanders, dus iedereen was zich er van bewust dat het een hele kluif zou worden.

Met een vrijwel complete selectie (alleen Tim ontbrak als speler vanwege een vervelende voetblessure, maar was wel mee afgereisd) kon worden aangetreden en de insteek van deze wedstrijd is duidelijk door Paul uitgelegd: Iedereen komt deze wedstrijd aan de bak en er zullen spelers op posities spelen, waarvan ze dat normaal niet gewend zijn. Spelers die de afgelopen wedstrijden wat meer op de bank hebben gezeten, krijgen van hem op deze manier ook de kans om te laten zien wat zij waard zijn. Op deze manier willen hij en Math alvast de opties en mogelijkheden bekijken voor komend seizoen. In die zin was deze wedstrijd vooral een “opleidingsmatch”, die wel uiteraard serieus en met de intentie om te winnen werd opgepakt. Wel zou de wedstrijd meer als genoeg leermomenten kennen, zowel voor Paul, als voor ons als spelers.

De eerste helft werd er wat rommelig begonnen. De dekking had veel moeite met de ervaren schutters van Blerick, die naast hun fysieke kracht en geslepen acties, ook nog akelig zuiver schoten. Blerick speelde het slim, maar speelde daarbij ook een veel sympathieker spel dan dat ze in de eerste wedstrijd speelden, het was gewoon zeer efficiënt en met geduld uitgespeeld, waarbij het verschil in ervaring vaak duidelijk naar voren kwam. Echter werd er door ons hard gewerkt in de dekking, er was eigenlijk niemand die grote fouten maakte en er werd hard gewerkt. We waren zeker niet kansloos en de brok aan ervaring werd bij vlagen zeer goed gecounterd met snelle tegenaanvallen en breaks. Echter heeft Blerick een dijk van een keeper in huis, die bij vlagen niet te passeren leek. In ons gewone aanvalsspel was het verder heel erg stroef om door de reuzen van Blerick heen te komen, en als we er al eens goed doorheen kwamen, stond daar weer die dekselse keeper.

Wat op zich wel wat afbreuk deed aan de wedstrijd, was het inconsequent fluiten van de scheidsrechter. De dame in kwestie floot elke twijfelgeval in het voordeel van het Blerick en bestrafte aan onze kant wel, maar dezelfde overtredingen aan de andere kant niet, hetgeen Blerick zeker geen windeieren heeft gelegd. Daarbij wil ik het in het midden laten of dit nu wel of niet bepalend is geweest voor de wedstrijd, die verder veel sportiever was dan bij ons, want daarvoor maakten we zelf te veel fouten, zowel verdedigend, als aanvallend.

Dit alles resulteerde een 12-7 ruststand, wat zeker niet betekende dat er slecht gespeeld werd. Verdedigend werden we gewoon af en toe op fysieke power en leepheid afgetroefd. Daarbij mag wel nog vermeld worden dat Bas af en toe een kleine helden rol pakte door een paar zeer mooie reddingen uit de hoed te toveren, een mooie beloning voor het geduld dat deze jongen dit seizoen heeft laten zien, als het ging om speeltijd, maar ook een mooie beloning voor Paul, die hem vandaag (net als Rick) een basisplaats gunde.

Tweede helft kende een vrijwel zelfde verloop. We bleven knokken voor wat we waard waren. Blerick had veel moeite met onze snelle tegenaanvallen, middels Mickey, Sander, Richard, Rik L en Ivo (die van rechtshoek twee keer fraai scoorde) waarbij we helaas regelmatig ook weer stuitte op de Blerickse sluitpost of dat de laatste pass net niet goed wilde aankomen. Verdedigend werd er ook hard gewerkt, waarbij Stephan hard zijn best deed om de lijnen goed uit zetten en de kolos van een cirkelloper in bedwang te houden (hetgeen hem ook zeer goed lukte), Bas goed bleef keepen en Mickey zijn huid zo duur mogelijk verkocht als het ging om het afstoppen van de opbouwer. Verder was Paul erg tevreden over het dekking-duo Kay / Rick aan de rechterkant, die het volgens Paul zelf goed dicht hadden zitten. Verder speelden Livin, Cyril en Mike en Marijn gewoon een degelijke pot.

Helaas konden we te weinig vuist maken tegen Blerick en hadden we wat meer geluk kunnen gebruiken om hier echt potten te kunnen breken. Het inconsequent optreden van de scheidsrechter daarbij heeft daarbij zeer zeker niet geholpen (geen 7-m bij duw in de rug van Cyril, Blerick waarschuwen voor zijwaarts duwen, ons meteen daarvoor bestraffen, en dat vervolgens bij Blerick nalaten etc. etc.), maar het zou unfair zijn om te zeggen dat we hierdoor hebben verloren. Eindstand 25-21 voor Blerick.

Het was verder een faire wedstrijd, misschien omdat wij iets minder gretig en fel waren dan normaal, waardoor Blerick ook niet in het rood hoefde te gaan om overeind te blijven. Als Paul had gekozen om de wedstrijd te spelen, zoals dat voorgaande wedstrijden is gebeurd had er misschien meer in gezeten, maar dat is achteraf praten en doet afbreuk aan het harde werk dat er in deze wedstrijd is geleverd door iedereen. In deze fase van de competitie, waar we toch in feite alleen nog spelen voor eigen successen, denk ik dat het de juiste keuze is geweest om nu alvast te gaan kijken naar volgende seizoen. Misschien wat minder leuk voor de mensen die normaal veel spelen, dat zij nu wat meer op de bank zaten, maar op deze manier bewaar je de goede vrede in het team en kun je jongens die wat meer op de bank hebben gezeten ook nog belonen voor hun geduld.

Volgende week staat al weer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, thuis tegen Bergeijk. Deze ploeg staat weliswaar laatste en we hebben er al een keer van gewonnen, maar dat was geen makkelijke wedstrijd. Hun zullen misschien nog een laatste stuntje willen uithalen, voordat ze degraderen en wij willen in eigen huis natuurlijk het seizoen goed, dus met winst, willen afsluiten, zeker omdat beide teams vrijuit kunnen spelen, dus dit kan zeker nog een leuk duel  worden. We hopen dat zoveel mogelijk mensen komen kijken, zeker omdat daarvoor de dames ook hun laatste thuiswedstrijd spelen. Kom ons dus allemaal nog 1 keer aanmoedigen dit seizoen!

  • Aanvangstijd Dames 1: 19:15, tegenstander Born 2
  • Aanvangstijd Heren 1: 20:45, tegenstander Bergeijk 1

Reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.