Twee verschillende wedstrijden in 40 minuten voor D1

Twee verschillende wedstrijden in 40 minuten voor D1

Na een kleine vergissing in de agenda werd er zaterdag afgereisd naar Reuver voor de 3e wedstrijd na de poule wissel. Met maar liefst 6 hulpdames (dames hartelijk bedankt daarvoor!!) Met deze enthousiaste groep werd er begonnen aan de wedstrijd waar iedereen van dacht dat het wel eens heel lastig zou kunnen worden. Met Tijl in de goal werdt begonnen aan de eerste helft. Waar de verdediging alle moeite had de tegenstander van scoren af te houden kwam Tijl nog vaak tot een goede redding. De dames van Hercules hadden echter helemaal geen moeite met de aanval van de Zwart-Witters. Er ging dan ook zo goed als alles mis in de aanval. Vrije schoten op doel werden keer op keer gestopt door de keepster dan wel de paal of de lat. Ruststand in Reuver was dan ook dramatisch voor ons team 13-1 ...... Met Sandra erbij als ondersteunende coach werden er in de rust een paar puntjes behandeld die niet goed liepen. Gek genoeg kwam de aanval niet eens ter sprake want het was ook wel duidelijk dat de verdediging ook echt beter moest. Met Suze in de goal en Tijl nu op de hoek werd begonnen aan de 2e helft. De verdediging stond nu veel overtuigender maar aanvallend liep het nog steeds niet helemaal lekker. Door een actie van Tijl kregen we de eerste penalty voor Zwart-Wit in de 2e helft. Een oud gezegde luid: nooit zelf nemen. En daar houd de coach zich ook aan! Waar Tijl hem graag zelf in het doel wilde gooien was het toch weer de coach die Ryan naar voren riep om zijn goal mee te pikken. In de eerste helft lukte het Ryan maar niet om te scoren en deze penalty werd dan ook zijn verlossing! Hij schoot hem er eindelijk in ;) Deze goal werd dan ook het kantel punt voor onze spelers en de aanval begon vanaf dit moment ook echt te lopen en de scores volgde dan ook snel. Door nog een penalty te verzekeren kon ook Tijl zijn penalty verzilveren. En dat deed hij dan ook gretig ! .... Waar het in de eerste helft niet lekker liep ging het de 2e helft stukken beter! De verdediging stond, Suze stond haar mannetje in de goal met een paar schitterende reddingen! En in de aanval werd er gescoord .... Laten we de helften even apart nemen, waar het in de eerste helft strandde op 13-1 werd er in de 2e helft waar is waar 12-12 gespeeld !!! Dit resulteerde dus in een eindstand van 25-13. Een geflatteerde uitslag maar het is wel duidelijk dat er mogelijkheden zijn voor de heren en de hulpdames! Dames nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! Zonder jullie hadden we de wedstrijd nooit kunnen kantelen en toch nog met een klein goed gevoel deze nederlaag verwerken. Sandra ook bedankt voor het regelen van de dames, het rijden en vooral de support op de bank!