Heren D1 wint weer.

Heren D1 wint weer.

Zaterdag avond stond de thuiswedstrijd tegen V&L op het programma voor de heren. Na dat we de dames D2 kampioen zagen worden in eigen huis (dames hartelijk gefeliciteerd!!) moesten er eerst even wat handjes geschud worden en liet de start van de wedstrijd even op zich wachten. De voorbereiding voor onze wedstrijd was desalniettemin goed. Al begon het omkleden met een verrassing voor Tijmen. Gelukkig boden de gymschoenen van een coach de oplossing. Met de dames nog op het veld voor de bedankjes en speeches, startte de heren met het warmgooien van Luka en konden we zien dat er al mooie goals gescoord werden toen de heren vanaf hun eigen posities gingen gooien .... Nog wat laatste aanwijzingen: de vorige wedstrijd tegen V&L werd uit verloren met 11-9 en we wisten nog wel hoe zij zouden spelen. De uitwedstrijd was spannend, dus deze thuis wedstrijd kon wel eens gewonnen worden !!

De wedstrijd begint en de heren komen wat stroef van start maar het duurt niet lang voordat het spel weer terug is wat we de laatste tijd van de heren gewend zijn. In de verdediging geven de heren weinig weg ... Zelfs al komen de opbouwers van de tegenpartij voorbij onze voorste verdedigers, dan komt er steeds versterking van onze achterste linie. En komt er dan alsnog een schot dan krijgen de schutters te maken met onze sluitpost Luka die laat zien dat hij niet voor niets in de goal staat !
Onze cirkels Tijmen en Mirko krijgen veel ruimte in de aanval en lopen zichzelf ook goed vrij. Na wat aanmoedingen van de coaches durven de cikels ook op goal te gaan schieten.  Mirko liet bij het warmgooien al zien dat zijn vizier op scherp stond en dat resulteerd ook in een doelpunt in het veld. Tijmen had misschien wat last van de andere schoenen en stond aanvankelijk wat vaak in de cirkel maar na een aantal keren geprobeerd te hebben kon hij de afstand tot de cirkel beter inschatten en maakt hij een aantal goalen zonder in of op de cirkel te staan. Ook onze cirkels beginnen goed te spelen, waar gaat dit heen met de heren ?!

Met een kleine voorsprong gaan we de rust in. Opnieuw aanwijzingen van de coach... het gaat goed, wij zijn de betere partij maar we zijn er nog lang niet. Er moet immers nog een helft gespeeld worden. De opdracht is duidelijk: het gaat goed maar we moeten kei hard blijven werken om deze wedstrijd over de streep te trekken!

De 2e helft werken de heren nog harder en dat zien we direct terug in het veld de combinaties in de aanval gaan sneller en beter. Dean speelt als een ware Pirlo de mooie balletjes naar de vrijstaande spelers aan de cirkel van de tegenpartij .. helaas zijn die ballen soms te hard of net iets te ver buiten bereik .. naja niet alles kan goed gaan in 1 wedstrijd.

Dat er een goede wedsrijd gespeeld wordt is wel te merken zeker als we iedereen in het veld zien scoren. Dan komt die penalty om te herinneren ! We krijgen een penalty mee en de coaches roepen Luka naar de streep. Want als alle veld spelers al eens gescoord hebben en we een redelijke marge hebben op de tegenstander, dan moet de keeper (die weer een heel goede wedstrijd stond te keepen) toch ook een kans krijgen om te scoren ! Luka staat klaar, de keeper van de tegenstander staat klaar, Luka gooit een afgemeten en zeer fraaie lobbal over de keeper en scoort !!! Meerdere fluitjes van de scheidsrechter... huh een doelpunt zijn toch maar 2 fluitjes ?! ... De scheidsrechter had de administratie nog niet op orde en had dan ook de penalty nog niet aangefloten. Jammer zeer jammer de penalty moet overnieuw genomen worden. De keeper van V&L laat zich niet 2x verschalken met een lobje en gaat dus ook een stuk naar achteren. Nu fluit de scheidsrechter wel aan en Luka schiet nu een harde bal ... paal ! De bal komt terug het veld in .... daar staat Tijl weer goed opgesteld, pakt de bal op en scoort ! Toch de penalty verzilverd maar helaas geen doelpunt voor Luka! Hij wil nog graag de laatste minuut van de wedstrijd mee naar voren om toch nog zijn doelpunt te halen maar dat mag niet van de coach. Bovendien heeft V&L de laatste minuten veel balbezit om er toch nog een doelpuntje uit te persen maar dat staan de heren van zwart wit niet toe ! De verdediging is dicht en de heren willen de wedstrijd zo afsluiten ... Eindstand 18-8 voor ons! Een verdiende overwinning na een heel goede wedstrijd!

De dames gaven al het goede voorbeeld en na de wedstrijd zagen we de dames ook nog op de platte kar voorbij komen en hebben we nog even naar ze kunnen zwaaien.