D1 speelt vriendschappelijk triotoernooi bij Sittardia

D1 speelt vriendschappelijk triotoernooi bij Sittardia

Afgelopen zondag was het tijd voor onze D1 om eens te laten zien hoe het met de voorbereiding ervoor stond.

Onze D1 is uitgenodigd voor een trio toernooi in Sittard om twee vriendschappelijke wedstrijden te spelen tegen Sitardia D2 en D1. Onze D1 wordt aangevuld met een viertal dames die ook al enkele trainingen mee doen en ons afgelopen seizoen ook al vaker hebben uitgeholpen.

De eerste wedstrijd werd tegen Sitardia D2 gespeeld al snel werd duidelijk dat het sprintwerk in de voorbereiding zijn vruchten afwerpt. Verdedigend stond er een sterk blok en door het optijd ingrijpen en het goed anticiperen van van de verdediging werd elk balverlies van Sitardia afgestraft door een snelle break van de zwart witten. Na 20 minuten spelen stond er dan ook een eindstand van 3-15 en dus een goede generale!

De 2e wedstrijd werdt direct na de 1e afgewerkt en deze werd dus Sitardia D1 tegen onze D1.

Deze wedstrijd had er alles van weg om een zware pot te gaan worden. Maar zwart wit kon in het begin van de wedstrijd toch wel een redelijk potje breken tegen de goed getrainde spelers van Sitardia maar de snelle tegenaanvallen deden ook deze wedstrijd weer hun werk en waren vooral in de eerste helft van deze wedstrijd een goed wapen. Vooral de opbouwers waren een echte plaag voor de tegenstander met hun snelle breaks. Toen Sittardia de breaks van onze spelers na 10 minuten redelijk geneutraliseerd had bleek dat zwart wit niet alleen had gesprint op de trainingen. Het 2e bedrijf van deze wedstrijd en overigens het laatste voor zwart wit op dit toernooi werd gekenmerkt door samenspel. Er werd door iedereen vrijgelopen en de paas was er dan ook vaak op maat. De hoekspelers kwamen in dit gedeelte van de wedstrijd uitvoerend aan de bal en maakte zich zelf ook vaak vrij voor doel . En als zelfs dat niet lukte hebben we altijd nog een opbouwer die van afstand een schot kan wagen. Al met al een hele spannende wedstrijd om te kijken die eindigde in een 9-9 gelijkspel.

Na dit oefentoernooitje is het nu zaak om ons op te maken voor het "echte" werk als straks de competitie begint en we echt ons harde werken moeten gaan belonen!

Sittardia, bedankt voor de uitnodiging en de twee sportieve oefenwedstrijden.